In De Derde Helft-podcast is de basisopstelling bekend: presentator Gijs probeert voetbalencyclopedie Koen 'Snijboon', de iets te langdradige Tim en voormalig wonderkind Pepijn in het gareel te houden. Ze worden wekelijks aangevuld door bekende gasten van binnen en buiten de voetballerij. Samen behandelen ze wekelijks in 45 minuten op eigen wijze de Eredivisie en beantwoorden alle voetbalvragen die je niet had. We stellen ze even voor:

Gijs

Welgeteld 12 maanden voor Tim kwam Gijs uit dezelfde baarmoeder. Dit is dan ook meteen het enige wat hij deelt met zijn jongere familielid. Gijs voetbalt als enige van dit viertal nog op een redelijk acceptabel niveau. Hij lijkt hier echt niets meer dan de slappe kleedkamerhumor van te hebben opgestoken, want bijna elke uitzending is het weer raak. Tussen de schuine grappen door hoort men soms een nuttig tactisch inzicht, maar deze wordt dan meteen overstemd door een langdradig verhaal van zijn broertje.

Buiten slappe grappen en regelmatig trainen bestaat zijn dagelijkse bestaan vooral uit het spekken van zijn pensioen: bij Nike als digitale marketeer.

Tim

Sinds 1992 grammarnazi en bang om kaal te worden. Tim is erg gesteld op taal, schrijven is dan ook één van zijn passies. De zelfbenoemde voetbal autoriteit heeft dan ook al een boek op zijn naam staan, waarvoor hij elf spelers portretteerde die slechts één keer in Oranje speelden. ‘Het waren 18 onvergetelijke minuten.’ Er zijn nog exemplaren verkrijgbaar!

In De Derde Helft is Tim voornamelijk irritant. Met zijn langdradige verhalen en nutteloze feitjes, weet hij veel luisteraars te verliezen. Met een masterdiploma in de media bewaakt hij de journalistieke normen en waarden, die door zijn kompanen vakkundig worden genegeerd.

Tenslotte klust Tim parttime bij als ziener bij Astro TV. Zowel tijdens het WK als tijdens de Eredivisie heeft hij achtuurjournaal gehaald met zijn bizarre correcte voorspellingen.

Koen

Koen “Snijboon” staat bekend als voetbalencyclopedie vol nutteloze feitjes. Hij wordt geroemd om zijn fluwelen radiostem (en bekritiseerd om zijn kop voor de radio). Daarnaast is hij helaas (voor zichzelf) groot fan van Arsenal.

Hij is verliefd op de romantiek van voetbal. Rood omcirkeld op zijn kalender zijn de Africa Cup of Nations en de jaarlijkse release van de nieuwe Football Manager.

Snijboon heeft een zwak voor technische excentriekelingen die op hun manier kleur geven aan de competitie (denk Gerald Sibon, Theo Janssen en Ricky van den Bergh) en creatieve scouting (de categorie Sammy Kuffour, Stefan Babovic en Ayodele Adeleye).

Dirk

Dit is Dirk, misschien wel de belangrijkste man van het stel. Zonder geluidsmannetje geen geluid (mét soms ook niet, maar dat terzijde). Eigenlijk is hij een soort keeper van De Derde Helft: als hij een fout maakt, breekt meteen de pleuris uit.

Hij werd jaren geleden middels een wurgcontract binnen geluld door ‘vriend’ Titus. Hij monteert tot 05:00 uur ’s nachts en gaat daarna direct door naar een willekeurig techno feest, meestal op zijn fiets zonder zadel.

Pepijn
Het voormalig wonderkind van “gerenommeerde” clubs als RBC Roosendaal en Helmond Sport wil tegenwoordig helemaal niets meer met voetbal te maken hebben, daarom is hij ooit bij de Derde Helft aangeschoven en nooit meer vertrokken.

Na langdurig blessureleed aan zijn lies en knie, mede veroorzaakt door voorliefde voor bier en de McKroket, heeft Pepijn zich nu als lobbyist toegelegd op het reilen en zeilen binnen de Nederlandse politiek.

Pepijn onderscheidt zich van de overige leden van de podcast door het feit dat hij een bal 25 keer hoog kan houden en Tim wél kan waarderen.

Pepijn is een voetbaloptimist pur sang en heeft een oog voor alles wat flegmatiek is.

Contact

Heb jij een vraag of heb je de mannen iets te melden?

CONTACT