In De Derde Helft-podcast is de basisopstelling bekend: de onwetende presentator Titus, de voetbalencyclopedie Koen 'Snijboon', de iets te langdradige Tim en diens humorloze broer Gijs. Samen behandelen ze in 45 minuten op eigen wijze de Eredivisie: met snelle rubriekjes, slappe grappen en krankzinnige feiten maken ze je warm voor de romantiek van de vaderlandse voetbalcompetitie. We stellen ze even voor.

Titus

Titus heeft eigenlijk maar één taak en dat is zorgen dat de mannen in het gareel blijven. Gelukkig houdt Titus het bij zelf de vragen stellen, want over voetbal moet je hem niets vragen. Daarnaast krijgt hij de meeste voetbalnamen niet eens zijn strot uit en zijn gênante versprekingen aan de orde van de dag.

Desalniettemin, heeft Titus zich als onmisbaar bewezen voor De Derde Helft, want zonder hem zouden Tim zijn verhalen oneindig worden, Snijboon het uitsluitend over obscure voetballers hebben en Gijs alleen maar slechte woordgrappen maken.

Titus heeft (vanzelfsprekend) geen achtergrond in de sportjournalistiek en is dan ook geen pretentieuze sportbobo. Wel heeft hij een passie voor podcasts maken en dit houdt hem dan ook voornamelijk van de straat.

Tim

Sinds 1992 grammarnazi en bang om kaal te worden. Tim is erg gesteld op taal, schrijven is dan ook één van zijn passies. De zelfbenoemde voetbal autoriteit heeft dan ook al een boek op zijn naam staan, waarvoor hij elf spelers portretteerde die slechts één keer in Oranje speelden. ‘Het waren 18 onvergetelijke minuten.’ Er zijn nog exemplaren verkrijgbaar!

In De Derde Helft is Tim voornamelijk irritant. Met zijn langdradige verhalen en nutteloze feitjes, weet hij veel luisteraars te verliezen. Met een masterdiploma in de media bewaakt hij de journalistieke normen en waarden, die door zijn kompanen vakkundig worden genegeerd.

Tenslotte klust Tim parttime bij als ziener bij Astro TV. Zowel tijdens het WK als tijdens de Eredivisie heeft hij achtuurjournaal gehaald met zijn bizarre correcte voorspellingen.

Gijs

Welgeteld 12 maanden voor Tim kwam Gijs uit dezelfde baarmoeder. Dit is dan ook meteen het enige wat hij deelt met zijn jongere familielid. Gijs voetbalt als enige van dit viertal nog op een redelijk acceptabel niveau. Hij lijkt hier echt niets meer dan de slappe kleedkamerhumor van te hebben opgestoken, want bijna elke uitzending is het weer raak. Tussen de schuine grappen door hoort men soms een nuttig tactisch inzicht, maar deze wordt dan meteen overstemd door een langdradig verhaal van zijn broertje.

Buiten slappe grappen en regelmatig trainen bestaat zijn dagelijkse bestaan vooral uit het spekken van zijn pensioen: bij Nike als digitale marketeer.

Koen

Koen “Snijboon” staat bekend als voetbalencyclopedie vol nutteloze feitjes. Hij wordt geroemd om zijn fluwelen radiostem (en bekritiseerd om zijn kop voor de radio).

Hij is verliefd op de romantiek van voetbal. Rood omcirkeld op zijn kalender zijn onder andere de Africa Cup of Nations en de jaarlijkse release van de nieuwe Football Manager. Hoe exotischer het toernooi of de spelers, des te meer geniet Snijboon.

Echt warm loopt hij voor onze eigen Eredivisie. De competitie waar talent volop de ruimte krijgt en waar komische momenten meer voorkomen dan mooie doelpunten.

Snijboon heeft een zwak voor technische excentriekelingen die op hun manier kleur geven aan de competitie (denk Gerald Sibon, Theo Janssen en Ricky van den Bergh) en creatieve scouting (de categorie Sammy Kuffour, Stefan Babovic en Ayodele Adeleye).

Dirk

Dit is Dirk, misschien wel de belangrijkste man van het stel. Zonder geluidsmannetje geen geluid (mét soms ook niet, maar dat terzijde). Eigenlijk is hij een soort keeper van De Derde Helft: als hij een fout maakt, breekt meteen de pleuris uit. Daarom zorgt hij ervoor dat hij altijd uitstekend voorbereid aan een uitzending begint: een paar halve liters, slof peuken en (soms) een koptelefoon. De man met een voorliefde voor alcohol werd middels een wurgcontract binnen geluld door ‘vriend’ Titus. Hij monteert tot 05:00 uur ’s nachts en gaat daarna direct door naar een willekeurig techno feest, meestal op zijn fiets zonder zadel.

Contact

Heb jij een vraag of heb je de mannen iets te melden?

CONTACT